Evening stroll in Holland Park

I took a little evening stroll in London’s Holland Park a while ago and was immediately fascinated by it. I have to admit I wasn’t very familiar with it before – I knew it existed, but I had no idea what a calm and interesting place it actually is (plus on the way there, you get to see a bunch of super exclusive houses and expensive cars – the surrounding area is actually quite surreal). While Holland Park is beautiful as a whole, its small Kyoto Garden area was my favourite bit. It was incredibly quiet and calm (though granted, this was just before it closed for the night), and what’s more, there were lots of peacocks just chilling and walking around (and will be heavily featured in the photos). So enjoy some pictures and consider taking a walk there next time you’re around; while it’s not my favourite park in London, it was much more peaceful than most others, which is a huge plus for me. And make sure to see Kyoto Garden, as it is absolutely lovely and easily the most beautiful corner in the park.

Kävin pienellä iltakävelyllä Lontoon Holland Parkissa vähän aikaa sitten ja ihastuin saman tien. Minun täytyy myöntää, etten tiennyt puistosta juuri mitään etukäteen – toki tiesin, että se on olemassa ja missä se sijaitsee suurin piirtein, mutta en tiennyt miten rauhallinen ja kiinnostava paikka se on (plus matkalla puistoon näkee samalla myös paljon superkalliita taloja ja autoja – puiston ympäristö on oikeastaan aika surrealistinen). Vaikka koko Holland Park on kaunis, sen pieni Kyoto Garden -alue on oma suosikkini. Se oli erittäin hiljainen ja rauhallinen (tosin olin siellä kyllä juuri ennen puiston sulkeutumista yöksi), minkä lisäksi siellä kulki riikinkukkoja ympäriinsä (mikä ehkä painottuukin kuvissa…). Toivottavasti kuvat ovat kiinnostavia! Suosittelen käymään puistossa aamu- tai ilta-aikaan, jos tulee sopiva mahdollisuus; vaikka se ei olekaan suosikkipuistoni Lontoossa, se on huomattavasti rauhallisempi kuin monet muut, mikä on itselleni ainakin suuri plussa. Erityisesti suosittelen Kyoto Gardenia, koska se on varmasti koko Holland Parkin kaunein kulma.

 

h12h16h1h5h7h3h4h10h9h6h17h11h14h2h21h13h23h18h19h24h26h20h27h28

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s