London’s best kept secrets: Neal’s Yard

l14Yes, you might recognise this picture! I decided to use it as my website background and also on my Twitter and Instagram because the colours are just amazing and I think it reflects what I want this blog to be like: colourful, intriguing and kind of quirky. From just seeing the picture, it’s very difficult to actually even tell the place is in London. But it is -it’s a tiny little haven in the middle of Covent Garden.

Tunnistatte ehkä yllä olevan kuvan! Päätin käyttää sitä blogini taustana sekä myös Twitterissä ja Instagramissa, koska sen värit ovat upeat ja se tuntuu kuvastavan blogianikin hyvin: se on värikäs, mielenkiintoinen ja erilainen. Pelkästä kuvasta itsestään on vaikea arvata, että se on Lontoosta, mutta se sijaitsee aivan Covent Gardenin ytimessä.
n1
Being located a couple of minutes from Covent Garden tube station, Neal’s Yard isn’t exactly obscure, but its buzz matches its small size. Not a usual tourist spot, it’s the favourite of health-enthusiasts and fans of organic food and products. And of course photographers. Mostly though, it seems to be filled with Londoners on their lunch breaks or just taking some time out from the hectic life that surrounds the yard.

Neal’s Yard has had its vibrant colours and unique decorations for decades already, and has always boosted organic food shops and cafés as well as little boutiques full of natural cosmetics and fragrances. These make for a relaxing experience, whether you’re there to eat, drink, shop or simply just sit around (which is what I always tend to do when I visit it!). I can only imagine how lovely it would be to live on one of the top floors, surrounded by all the colours, flowers and plants! Definitely find a little bit of time to visit this gem.

Neal’s Yard on vain muutaman minuutin päässä Covent Gardenin metroasemalta, joten se ei ehkä ole kaikkein syrjäisin tai tutkimattomin paikka, mutta sen vilke vastaa sen pientä kokoa. Paikka ei ole turistikeidas, vaan se on lähinnä terveysintoilijoiden ja luomutuotefanien suosiossa. Ja tietysti valokuvaajien. Erityisesti siellä tuntuu kuitenkin olevan lontoolaisia lounastauoillaan tai muuten vain rentoutumassa ja piiloutumassa kaupungin hektisyydeltä.

Neal’s Yardin kirkkaat värit ja koristukset ovat kaunistaneet sitä jo vuosikymmeniä, ja se on aina ollut myös luomukahviloiden ja -putiikkien suosiossa (erikoistuen niin ruoka- kuin kosmetiikkatuotteisiinkin). Näiden ansiosta alue on rentouttava ja iloinen, oli siellä syömässä, juomassa, ostoksilla tai ihan vain istuskelemassa (itse menen sinne usein vain istumaan ja nauttimaan kauniista ja värikkäästä ympäristöstä!). Voin vain kuvitella, millaista olisi asua kyseisten talojen yläkerrassa kaikkien värien, kasvien ja kukkien ympäröimänä! Suosittelen ehdottomasti raivaamaan hieman aikaa Neal’s Yardissa poikkeamiseen.

n2
How to get there: From Covent Garden tube station, cross Long Acre and continue straight down Neal Street until you come across a street called Shorts Gardens – turn left there and then take the Neal’s Yard alley to your right!

Kuinka löydät perille: Jatka Covent Gardenin metroasemalta Long Acren yli ja suoraan Neal Streetiä pitkin, kunnes näet sen poikkikatu Shorts Gardensin. Käänny sitä pitkin vasemmalle. Neal’s Yardille johtava kuja löytyy lähes heti tien oikealta puolelta!

ll (27)n3neal (5)neal (3)

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s