London from above: Sky Garden

l6
Sky Garden
is located in the Walkie Talkie skyscraper, which has admittedly been voted as the worst building in the UK, but don’t let that fool you – it’s one of the best places to see London from above. Much less known than the London Eye, it provides better views from much higher up and you can enjoy the greenery too. It’s a lovely break from the buzz of the city, even if the actual “garden” area is quite small. Best of all though, it’s completely free if you go during the day!! Yay. You do have to book your visit, with dates becoming available a couple of weeks in advance (which is great as the queues can’t get any longer than that – but do make sure you keep checking the site if you have to visit it on a specific day as it does get booked up quite quickly). Sometimes you’ll be able to just pop in without booking if you want to visit one of the restaurants/bars though.

Sky Garden sijaitsee Walkie Talkie -pilvenpiirtäjässä, joka on valittu Britannian huonoimmaksi rakennukseksi. Älä kuitenkaan anna sen hämätä, sillä näkymät Sky Gardenista ovat ehdottomasti Lontoon parhaimmistoa. London Eye on monelle se kohde, josta halutaan nähdä Lontoo hieman ylempää, mutta Sky Garden on huomattavasti korkeampi ja siellä voi nauttia myös pienestä puutarhasta, joka tarjoaa mukavan tauon kaupungin kiireestä ja hulinasta. Kaikkein parasta kuitenkin on, että vierailulle pääsee täysin ilmaiseksi!! Jee! Vierailu täytyy silti varata etukäteen, ja varattavat päivämäärät tulevat aina tarjolle pari viikkoa etukäteen (mikä tarkoittaa sitä, että jonot eivät ikinä voi kasvaa sen pidemmiksi – ajat kuitenkin napataan usein aika nopeasti, joten jos vierailulle pitäisi päästä tiettynä ajankohtana, kannattaa pitää varausaikataulua silmällä). Joskus sisään voi päästä myös ilman varausta, jos haluaa käydä rakennuksen ravintoloissa tai baareissa eikä sillä hetkellä ole kiireistä.

2l7For late evening visits – and incredible nighttime views of London – you need to have a restaurant or bar booking, but you are still free to walk around and take photos as you will. The cheapest place to book with is the SkyPod bar. It’s by no means cheap, but if you don’t mind getting a drink or two for around 10 pounds each, then I’d definitely recommend doing that. The SkyPod bar offers fantastic views – I’d imagine even better than the expensive Fenchurch restaurant, which is located further away from the windows in the middle. Plus the drinks at SkyPod bar are really nice and they also offer non-alcoholic drinks.

Myöhäisillan visiittejä varten täytyy kuitenkin tehdä varaus ravintolaan tai baariin, mutta silloinkin Sky Gardenissa saa kierrellä rauhassa katsomassa maisemia ja kuvaamassa. Halvin vaihtoehto on mennä SkyPod-baariin, joka ei sekään ole missään nimessä halpa; jos olet valmis maksamaan drinkistä 10 puntaa, niin suosittelen sitä kuitenkin ehdottomasti, koska näkymät ovat upeat. SkyPod-baarin näköalat ovat oikeastaan varmaan paremmat kuin kalliin Fenchurch-ravintolan, joka sijaitsee Sky Gardenin keskellä kauempana ikkunoista. SkyPodin drinkit ovat myös todella hyviä ja myös alkoholittomia vaihtoehtoja on tarjolla

IMG_6450

IMG_6445For Londoners or those with some extra time to spend in the city, there is also a chance to attend early morning Yoga classes at Sky Garden – with phenomenal views of London’s morning haze, the cost is around 10 pounds and you have to book your place in advance.

Lontoolaiset (tai tietysti myös turistit, joilla on vähän ylimääräistä aikaa kaupungissa) voivat myös osallistua aamu-joogaan Sky Gardenissa, jos haluaa nähdä Lontoon aamukasteen kaupungin yllä. Tunnit maksavat noin kymmenen puntaa ja pitää varata etukäteen.
ll (51)
The entire Walkie Talkie building has airport-style security checks so make sure your pockets aren’t full of stuff as you’ll have to empty them on the trays. It goes without saying that you can’t take any sharp items like knives with you so leave that pocket knife behind.

Koko Walkie Talkie -rakennuksessa on lentokenttätyyppiset turvatarkastukset, joten kannattaa pitää taskut mahdollisimman tyhjinä – kaiken joutuu kuitenkin tyhjentämään tarjottimille. Luonnollisesti kaikki terävät tavarat yms. kannattaa jättää pois.
l23It is true that the clientele is a mixture of wealthy business people working in London and tourists taking photos and being generally in awe of the views, but don’t let this put you off. Especially in the evening, you can enjoy London in a calm environment. It’s also a great place to go on a date as the lighting and views are quite romantic and industrial cool.

Asiakaskunta on yhdistelmä rikkaita business-ihmisiä, jotka ovat töissä Cityssä ja turisteja kiinni kameroissaan. Se ei ehkä kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta sen ei kannata antaa häiritä. Etenkin ilta-aikaan tiloissa saa kävellä ja istuskella rauhassa ja häiriöittä. Se on siinä mielessä myös hyvä treffipaikka, koska näkymät Sky Gardenista ovat teollisen romanttiset.3e2The one bigger issue I have with Sky Garden is that they play loud club-style music, which is kind of off-putting and makes it feel like a pre-drinks venue before a (posh) night out rather than an atmospheric moment of peace.

Itselleni suurin ongelma Sky Gardenissa on musiikki. Siellä tuntuu soivan käytännössä ainoastaan kovaääninen klubimusiikki, joka saa tilan tuntumaan vähemmän intiimiltä ja enemmän etkoilta ennen yläluokkaista baari-iltaa.l11There are time limits to your stay but I don’t think they’re strictly enforced, as no one will know who you are when you’re walking around taking pictures – just don’t stay for ages. The limit is normally 2 hours so you will have plenty of time anyway.

Vierailuilla on aikarajoitukset, mutta en usko, että niitä seurataan kovin tarkasti. Kukaan ei sinänsä tiedä tai muista kuka kukin on, jos paikassa kiertelee ympäriinsä – ainakaan, jos siellä ei viivy älyttömiä aikoja. Rajoitus on useimmiten parisen tuntia, joten sen pitäisi kyllä riittää muutenkin.l15Their website tells you the sunrise and sunset times too if you want to plan your visit around them!

Lisäksi Sky Gardenin nettisivuilta näkee auringonnousun ja -laskun ajankohdat, jos visiitin haluaa ajoittaa niiden ympärille!l5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s